Beställ manualer & böcker

Manualer och böcker för beställning

Här kan du köpa de officiella svenska manualerna som används både för A-CRA, CRA och ACC. Dessa manualer rekommenderas av Socialstyrelsen och ersätter äldre versioner.

Som en extra bonus kan du också köpa böckerna Glasklart – drick smartare och Pekbok för småfulla till specialpris när du beställer en manual. De är båda fantastiska konversationsstartare för klienter med alkoholproblem. 

Om du är på jakt efter övningshäften och annat behandlingsmaterial så hittar du det genom att klicka på knappen nedan.

Våra produkter

A-CRA-manualen

Det här är den officiella manualen som används både för A-CRA och CRA och som rekommenderas av Socialstyrelsen. Den innehåller en tydlig beskrivning av alla 18 procedurer som finns i de båda programmen. Du får tydliga anvisningar och kan läsa transkriberade samtal. Den här manualen ersätter tidigare manualer och innehåller en mängd nyheter och uppdateringar.

ACC-manualen

ACC-manualen är en påbyggnadsmanual för dig som redan är verksam som (A)CRA-behandlare. I manualen beskrivs eftervårdsprogrammet ACC och hur det ska genomföras. ACC kan också användas som ett intensivt öppenvårdsprogram. Vi rekommenderar att du går en halvdagsutbildning innan du börjar använda metoden.

Pekbok för småfulla

Pekbok för småfulla är en perfekt bok att lägga i väntrummet. Med hjälp av en stor portion humor och underfundiga illustrationer slår boken hål på ett antal myter runt alkohol. Den fungerar som en konversationsstartare och hjälper dig att att nå klienter som dricker för mycket med hjälp av humor.

Glasklart - drick smartare

Glasklart riktar sig till riskkonsumenter av alkohol och alla som finns runtomkring. Den ger kunskap som kan användas för att förebygga problem och ger en beskrivning av hur beroendeutvecklingen kan se ut. Boken är lätta att läsa och full av igenkänning och lämpar sig därför perfekt för användning inom öppenvård.

Gör din beställning:

Om du är privatperson vill vi att du betalar i förskott. Det sker enklast via Swish. Du får totalsumman och vårt Swish nummer när vi mottar beställningen.

Observera att moms och frakt tillkommer på beställningar av manualer och/eller böcker.

Produktbeställning