Om ACRA Sverige

ACRA Sverige är ett företag som drivs av mig, Anna Sjöström. Syftet att sprida mer information om de fantastiska behandlingsprogrammen A-CRA, CRA och ACC.

Jag är certifierad handledare i A-CRA och CRA och har varit verksam inom alkohol- och drogområdet i över tjugo år. I grunden är jag lärare och har jobbat mycket med ungdomar och unga vuxna innan jag träffade på och började arbeta med (A)CRA. I dag samverkar jag med Chestnut Healthcare Systems i Illinois som är ansvariga för forskning, kvalitetssäkring och utveckling av programmen.

I Sverige samarbetar jag med mycket med Isabella Miulus som driver Izilearning by doing och som har översatt de senaste materialen till svenska och Carina Bång som utbildar och handleder i anhörigprogrammet CRAFT.

När jag började med CRA-programmen så upptäckte jag snabbt hur otroligt effektivt och roligt det är att jobba med. I programmet bygger vi på det friska och det är fantastiskt att se hur mycket klienterna växer på bara några månader.

Kombinationen av KBT, MI och utbildning passar mig som hand i handske. Jag hoppas att du också kommer att känna samma sak.

Jag driver också Promilletanten AB där jag föreläser och skriver böcker om hur man kan förebygga alkoholproblem.  2020 kom mina två senaste böcker Glasklart – drick smartare och Pekbok för småfulla ut på Eget förlag.