Kurser

Om du söker ett effektivt behandlingsprogram för ungdomar och vuxna med alkohol- och drogproblem så har du hittat rätt. På denna sida kan du hitta information om hur du kan utbilda dig till A-CRA och CRA behandlare. Vi erbjuder distansutbildning, uppdragsutbildning och kurser i Stockholm.

Acra-kurser hos Acra Sverige

ACRA Sverige erbjuder både öppna utbildningar, uppdragsutbildning samt metodhandledning i A-CRA och CRA. På våra tredagarsutbildningar går vi igenom båda programmen och du blir behörig behandlare i både A-CRA och CRA. Utbildningen bygger på den officiella manualen och genomförs av Sveriges enda certifierade metodhandledare i A-CRA och CRA. De öppna kurserna arrangeras under två heldagar samt en uppföljande heldag cirka en månad senare.

Om du redan har gått CRA eller CRAFT-utbildning och vill blir uppdatera dig i den nya manualen och/eller bli behörig i A-CRA erbjuder jag en påbyggnadskurs som genomförs under en dag. Inbjudan Uppdatering ht 2020

Kursavgiften för tredagarskurserna är 5650 kr eller 5995 kr (beroende på om lunch ingår eller ej) och då ingår kursmaterial, den officiella manualen med anvisningar för hur du ska genomföra de olika momenten samt fika.

Påbyggnadsutbildningen kostar 2450 kr. Du kan anmäla dig till  utbildningarna nedan. Alla priser är exklusive moms.

Den 18 november arrangerar ACRA Sverige en fortbildningsdags tillsammans med Izilearning by doing. Du kan läsa mer och anmäla dig via den här länken. Inbjudan (A)CRA Fortbildning ht 2020

ACRA Sverige följer SAUF's rekommendationer för bokning och avbokningsregler. Fakturering sker i förskott. Om du avbokar fyra till två veckor för kursstart får du 50 procent tillbaka av kursavgiften. När det är två veckor kvar till kursstart återbetalas inte någon kursavgift. Du kan dock kostnadsfritt överlåta platsen till en kollega.


Anmäl dig här


Faktureringsadress om annan än ovan.


Kursinformation

OBS! Under hösten 2020 arrangeras alla kurser som distansutbildning.

Alla utbildningar kan genomföras på distans med hjälp av Zoom och videokonferens.

Har du någon fråga kan du skicka med den i samband med din registrering.


Foto: Green Chamelion